Nu resr vi utan sällskap, lite ensamt men mot nya spännande mål. Idag stannar vi i Chalon sur Saône som är en fin plats för gästbåtar. Personal tar emot vid infarten och visar oss en ledig plats, mycket bra. Akterförtöjning vid fingerponton som gör att det är lätt att kliva av och på båten. Vi kollade in staden som egentligen var en liten stad men med enorma köpcentrum i nära utkant och en undrar igen hur kan det bära sig, i staden är det uteliv och i utkanten köpcentrum?!
Dusch och kvällsmat sedan gonatt.
Lördag och vi far vidare mot Macôn, en stad som flera andra med gammal historia och gamla byggnader. Det verkar vara lika på alla större platser – en handelsgågata med märkesbutiker och gamla byggnader samt otaliga ställen att äta,fika och äta glass på – utomhus. Det är mycket varmt 37 grader i skuggan och vi lägger båten vid kaj så vi slipper kvällssol i sittbrunnen – tvärtemot vad vi gör i Sverige. Anders byter bränslefilter och vi vill köra båtens motor en lång stund efter det så vi vet att ingen luft har smugit dig in bränslesystemet. Allt var ok.
Under vår promenad i staden såg vi att det var något miljö- och vattentema och vi fick en broschyr som visade att det skulle vara något i hamnen på kvällen. Det blev en spectakulär uppvisning med sprutande vatten som de projicerade film på och häftig musik.

Chalon sur Saône

Mycket varmt

Installation med foton i vatten

Knutpunkt

Vattenshow

Lysande valstjärt