Vi lämnar Vrångö och beger oss mot fastlandet bla för att gömma oss för kommande skitväder. I Hovås har Blue Magic sin hemmahamn och platsen brevid dem stod för närvarande tom och vi skulle kunna ligga där. Det blev en jättefin seglingsdag, det var ett tag sedan vi kunde segla så länge. Blue Magic seglade in på sin plats och vi kom straxt efter, men tyvärr…vi fastnade mellan pålarna och fick backa ut igen, den platsen var nog ca 25 cm smalare än deras – långnäsa. Vi tog då i stället platsen långsides för sjösättning och påmastning, efter kontakt med hamnvakten, de skulle inte ha någon aktivitet förän måndagmorgon, perfekt eftersom det var fredag nu och måndag hade vi planerat att fortsätta ut i skärgården igen.

Roger och Kerstin hade hörsammat våra tidigare önskemål om platser att besöka när vi låg inblåsta i Varberg. Det hade inte lyckats av olika anledningar, men nu föreslog de att vi på lördagen med bil skulle besöka först värdsarvslistade radiosändaren Grimeton och sedan det berömda köpcentrat i Ullared, om vi ville… Det ville vi ju jättegärna och vi planerade för det, men först – räkafton hemma hos Kerstin och Roger, som bor någon kilometer från hamnen, färska räkor från fiskvagnen i Nya Hovås mumsfilibabba, allt blir så bra.

Vi packade vår matsäck igen och blev hämtade med bil på lördagmorgonen och for sedan mot Grimeton Radiostation, som är med i UNESCO:s värdsarvlista. Syftet med radiostationen var att kunna skicka meddelanden med morsealfabetet över Atlanten till USA. Vi började med en fika medan vi väntade på att den guidade turen skulle starta. En ung kvinna ledde oss sedan med stor inlevelse genom den omfattande och tekniskt avancerade historien som lett oss fram till den för oss nu självklara digitala värld vi lever i. Läs mer om Grimetons Radiostation här

Det var ett mycket intressant och för mig okänt äventyr och det är kul att se unga människor som intresserar sig för detta och liknande världsarv.

Sedan for vi vidare mot Ullared och om det behövs väl ingen presentation egentligen, jag har inte besökt det tidigare, det är i alla fall ett enormt stort köpcentra utan dess like med ett helt eget koncept, det har spelats in tv-serier här, folk vallfärdar långt ifrån och handlar och handlar i flera dagar ibland, intressant att se det i verkligheten, jorå vi handlade lite också och Anders besökte Glasögonfabriken och beställde ett par glasögon.

Måndag morgon började det brumma på bryggan och arbetare ville komma på plats vid sjösättningskranen, vi flyttade bort oss i avvaktan på att Blue Magic:s besättning skulle bli klara för avfärd, sedan seglade vi ut i Göteborgs skärgård i fint väder mot nästa mål.