Påsk i Tarragona är mycket stort, firandet börjar drygt en vecka innan själva påskhelgen med olika grupper i processioner på gator och torg, med utklädda människor med masker, enligt katolska traditioner. Vi förstod inte så mycket av det hela men på skärtorsdagsmorgonen när vi vaknade så fann vi en sexpac med färska ägg på min pakethållare på cykeln som stod fastbunden brevid båten, vi vet än idag inte vem som förärat oss den gåvan men är mycket glada och tacksamma samt att de var goda.
Våra kära vänner Ove och Monia anlände sent på söndagen den 15 april för att bistå oss vid överfarten till Balearerna som från Tarragona till Sòller på Mallorca är ca 104 nm, det blir med vår båt ca 18-20 timmar så det är skönt att kunna bytas av och så blir det ju mycket trevligare förståss.
Måndagen var onödigt blåsig med onödigt stora vågor men tisdagen såg ut att bli bra.
Vi bunkrade allt vi behövde, checkade ut oss från vår trygga vinterplats och kastade loss, på eftermiddagen, mot nya äventyr – tack Tarragona för en trevlig och komplett stad, med en marina som är trygg och med serviceinriktad personal, vi har aldrig haft tråkigt utan trivits mycket bra. Vi rekommenderar gärna den här platsen till andra.

 

En stad med mycket historia från romartiden

 

Fikonen börjar växa till sig

 

Påskprocession i Tarragona