Det är campingplatser och sommarboenden här och där utmed floden

Igår när vi skulle lägga till i Venlo så fick vi hjälp att förtöja av vår blivande grannbåt. Det visade sig vara en mycket informerande holländare, vi pratade en stund och bestämde att vi senare på kvällen skulle få tips inför framtida tripper. Vi tog en snabbkoll på området åt e  hamburgare på stan och eftersom det började regna så gicg vi snabbt tillbåten och fällde upp sittbrunnskapellet. Förresten – jag har nog inte sagt att vi har monterat ner vår nya fina bimimi som vi fick uppsytt i Västervik, den gick inte att fälla upp under masten, så det blev ett feltänk där och stöttorna var bara ivägen där de satt, men det kommer på plats igen när masten ska monteras någon gång nästa vår.

Theo och Trudie – som holländarna heter – inviterade oss till deras båt och vi blev sittandes där hela kvällen. Theo pratade mycket bra engelska – vilket de flesta holländare gör – vi tittade på kartor och bra platser att stanna på samt att vi fick låna en bra beskrivning för närmaste tiden, mot all vi träffades i Maastricht – dit de skulle på en konsert och vi ville också besöka den staden – då skulle vi lämna tillbaka kartboken.

Nästa dag reste vi vidare till staden Roermond som på sjökortet ser ut som ett stort deltaområde, men när en kommer dit så är det en stor och gammal stad med flera bra hamnar att stanna i. Vi hade tips av Theo vilken hamn som var bra att stanna i om vi  ville komma nära staden och eftersom hamnen var långsmal så gav han ytterligare tips om att ringa hamnkaptenen och boka plats så långt in som möjligt för att slippa gå så långt.  Vi ringde och fick ett platsnummer, när vi väl kom dit så hade vi fått den absolut längst bortersta platsen som gick! Nåväl – det verkade helt fullt så det var nog bra ändå.  Vi gick en snabbsväng och bestämde att vi skulle stanna övernästa dag.

Vi vaknade till hällregn vilket det hade varit hela natten och tog en lugn morgon. Det blev varefter skurar så vi beväpnade oss med paraply och gick till staden. Till en början var det stark blåst ocg kraftiga skurar så folk sprang mellan butikerna. Innerstaden innehöll en stor pampig kyrka, likaså ett dito rådhus, stort torg med många restauranger och fik.

Efter tips så gick vi till det designoutlet som fanns i anslutnig till innerstaden. Det var som en egen liten stad med “alla” världens designmärken, restauranger, små blomprydda torg, torg med fontäner och shoping, shoping….helt otroligt vad som döljer sig intill floderna/kanalerna om en ger sig till att undersöka.

Vädret stabiliserade sig och solen kom fram till kvällen. Anders träffade Theo i duschen så de var i samma hamn.

Vi lagade mat och satt sedan ute utmed floden och drack kvällskaffe.

Platsen längst bort i hamnen

Roermond

Regnig förmiddag i Roermond

Vy i Roermond

Rådhuset i Roermond

Designoutlet i Roermond

Designoutlet i Roermond