Plasmolen heter området vi är i och det är riktigt turistiskt och välordnat för alla kategorier av njutare. Vi cyklar runt och upptäcker en fantastisk sandbadstrand med badande folk, områden med uterestauranger på rad, husbilsområden och campare samt massor med cyklande som stannar utmed flodkanten och breder ut en filt och badar eller bara ligger och solar.

Vi ville äta lunch på restaurang under vår upptäcktsfärd, vi hade inte så mycket kontanter med oss så vi bad restaurangen kolla om vi kunde använda våra kort – det gich inte och en uttagsautomat fanns 3 km bort. Vi cyklade dit och tog ut kontanter och så hittade vi en restaurang i den byn i stället och mer upplevelse om området och mer motion – perfekt.
Det fungerar för det mesta inte att betala med våra Mastercard-kort – de säger att deras system inte tillåter kreditkort – jag har talat med Swedbank tidigare om denna belägenhet eftersom vi har samma erfarenheter från 2012 när vi seglade hem vår båt från England via Holland och “Stande mast route” bla. Swedbank har aldrig hört talas om detta och säger att deras kort fungerar i hela Europa och även i Thailand mm. Vi garderar oss numer alltid med kontanter.

Efter två nätter och fantastisk sommarväder bland njutande ledigt båtfolk så känner vi oss trygga med mastens nya och starkare förankring så vi åkte vidare söderut på den trevliga floden Maas.

Vi stannar i Venlo 7 timmar senare på rekommendation från killen som tankade diesel åt oss.

Venlo överraskar – det var en riktigt fin gammal stad som vi inte hade en aning om att den fanns. Vi lade oss vid stadskajen och hade hela den gamla delen av staden högt ovanför oss… jo här måste de gardera sig för flodens flöden som har uppgått till extremt höga vattennivåer vid flera tillfällen.

Här kommer en liten film från området i Plasmolen

Luftballong kom över viken på kvällen

Ny förankring av last

Inskriptioner och verkliga höjder vid olika tillfällen med extremt höga vattennivåer

Det äldsta huset i staden Venlo

Staden Venlos fina rådhus – från 1398

Stadskajen med stadens centrum ovanför

Det kan nog behövas stora stövlar här