Det är stora motsättningar – här i Tarragona, mellan katalonier som vill bli självständiga från övriga Spanien och andra som inte vill det. I söndags var det en otillåten folkomröstning i Katalonien där det handgripligen försökte stoppas av spansk övermakt.
Vi var ute på promenad och såg folket samlas i långa köer utanför olika offentliga lokaler. Vi gick i utkanten av staden men kom fram till en rondell där det helt plötsligt samlades massor av polisbilar, en kvinna från orten rådde oss att ta oss därifrån och vi verkställde genast och återvända lätt skärrade till båten. Vi läste nästa dag att det hade varit mycket konflikter i Barcelona och även i hela Katalonien. På tisdagen efter var det generalstrejk som protest, kollektivtrafiken var starkt reducerad, “alla” affärer/butiker var stängda. Hoppas att en lösning kan komma fort.

Vi fortsätter ändå att försöka leva “vardagsliv” och promenera i denna fantastiska stad och njuta av sol och värme.
Anders glasögon har tackat för sig och behöver bytas ut. Vi hittade en optiker, som konstaterade att de var sönderbrända av den starka solen och Anders provade ut och köpte ett par vanliga progressiva och ett par solglasögon som också var progressiva, avhämtas på måndag.
Efter det var vi hungriga och långt hemmifrån så vi unnade oss lunch på stan utan engelsk meny, men jag trodde att jag beställde ett lass med räkor och Anders trodde att han beställde någon kycklingrätt. Ni kan se bilden nedan att vi inte förstått – jag fick ett glas med några pinnar där det var räksmak och sesamfrön på och Anders fick fyra små bollar med kycklinkräm…

Här är en länk om vad Tarragona erbjuder

Palmer

Gamla stan

Skojiga speglar

Anders tittar på tåg

I staden

Lunch på stan

Här är vi nu – 170929