Det kan vara svårt att välja vad en vill göra när en kommer första gången till en sådan här stor stad. Vi plockade fram cyklarna och tog oss in till den stora paradgatan – La Rambla. Där ställde vi cyklarna och gick, mycket folk och vi hörde en grupp med svenska turister. Mycket souvernirbutiker, butiker med fotbollstema (kepsar, tröjor etc), snabbmatskioskar, kläder/sko butiker och restauranger. Duktiga tecknare erbjuder sig att rita av folk, gatuförsäljare erbjuder smycken, solglasögon, sjalar, skor och handväskor. Det varnas för ficktjuvar i all trängsel. Efter några timmar känner en sig nöjd med allt brus och vi tog oss hem för lunch.
Efter det gick vi och tittade i det lyxiga restaurang och köpcentret – Maremagnum, precis intill oss i hamnen.
Det var verkligen stort och lyxigt i flera plan.
Gatorna i staden är i ett rutmönster med ett par gator som går diagonalt, det är mycket bra uppbyggt för cyklister med trafikljus och cyklebanor så det blir bra flyt vid cyklande. Ibland är cykelbanan i mitten av de stora gatorna med bilar susande på båda sidor och sedan leds den in på någon sida i korsningar, mycket bra. Vi cyklade sedan via playan i den nybyggda stadsdelen Barceloneta och vidare in i staden till Sagrada Familia, som är en enorm och fantasifull katedral.
Vi cyklar hem och förbereder oss för att lämna Barcelona nästa dag och återkomma snart igen.

Onsdagmorgon åker vi vidare, en varm och disig start som klarnar upp och blir en dag till med motorgång. Vi passerar utanför Barcelonas flygplats lite söder om staden och ovanför våra huvuden är det flygplan hela tiden som är på väg att starta eller landa.
Vi stannar i Puerto de Vilanova vid en liten enkel stad med många hotell och en jättefin playa. Vi promenerar runt och njuter av värmen i den sköna sommarkvällen.

Torsdagmorgon går vi mot vår vinterplats i Tarragona som vi har bokat fram till sista mars. Idag seglade vi halva tiden, det var jätteskönt och tyst.
Vi anlände till Port Esportiu på eftermiddagen och blev anvisade vår plats. Vi checkade in och fick info. Det är inga andra skandinavier här, men några från andra länder som ligger för vinter och åker hit i perioder och bor i båten, vi får se om vi kan hitta några att prata med här.
Det har varit stökigt här under helgen med anledning av folkomröstningen om Kataloniens självständighet, det är dock lugnt i hamnen.

Barceloneta

Sagrada Familia

Barcelona

Vacker kvällssol i Puerto de Vilanova

Puerto de Vilanova

Tarragona by the sea

Vår vinterhamn – Port Esportiu

Vacker gatubelysning i Tarragona

Kul för barn på La Ramla Nova

Utsikt från Balcón del Mediterráneo