Det är fortfarande mycket varmt och skönt, den värsta turistsäsongen verkar vara över. Italienarna börjar ta på sig långbyxor, jackor och ungdommarna har läderstövlar!!! visserligen med shorts och bara ben. Vi njuter av att inte svetten rinner hela tiden. Sjövädret är mer instabilt, ofta med vindar och vågor som inte lockar oss, vi har det bra där vi är och har investerat i säkra förtöjningsfjädrar som ska göra svallets ryck här i hamnen lite bekvämare, det rekommenderades från en båtbutik i marinan och vi ser att de flesta har sådana. Vi har också investerat i en ny batteriladdare, vår tidigare slutade faktiskt att ladda för flera veckor sedan, men vi har bra solpaneler som förser oss med ström så vi har inte lidit någon nöd eftersom solen har lyst över oss hela tiden.

Vi hittade en konsert med en traditionell italiensk grupp som spelade populärmusik. En svensk man spelade gitarr och publiken sjöng stundtals med i allsång. En mycket vacker byggnad som renoverats och används främst för musikevenemang och som biograf, samt många restauranger och olika spellokaler – flipperspel, enarmad bandit etc.

Vi fick besök av några av våra barn och barnbarn med respektive under september/oktober. Det var så kul, vi har inte varit i Sverige sedan förra vintern och vi har längtat så efter våra kära.

Vi har hittat IKEA lite utanför Rom. Dit kan vi åka med buss, Metro och buss för 1,5 Euro, biljetten gäller i hundra minuter och det är den tid det tar för att komma dit och köpa Kalles kaviar, inlagd sill, samt köttbullar och så får vi se oss omkring på köpet.

Mellan Ostia och Rom ligger OstiaAntica, som är ett enormt område med arkeologiska utgrävningar från antiken. Förr låg staden vid Tiberns mynning och var alltså en hamnstad. Fantastiska mosaikgolv, en jättestor amfiteater – som ibland fortfarande används för konserter etc – och många statyer har hittats och bevaras.

Vi kommer att ha god tid på oss att undersöka Rom, som har ett enormt utbud av historiska platser att ta del av, tex dessa vackra platser nedan.

I samband med att vi ändrade till vintertid, ändrades också vädret. De riktigt varma dagarna förbyttes mot svalare temperaturer, mycket stark blåst och regn. Vi monterade ner biminin och satte upp sittbrunnskapellet, det var ett bra beslut visade det sig.

Oväder

När det blåser mycket så blir det höga vågor och då spolas det upp mycket skräp på stranden, en dag såg vi ett piggsvin som hade drunknat och hamnat på stranden.