Vi började dagen med att gå ut på udden och titta på hur vågorna såg ut, överkomligt kom vi fram till. När vi kom utanför öns skydd så blev det ett fasligt gungande, vi började seglingen med fulla ställ men när vi sedan ändrade kurs mot öster så drog vi ner storseglet och fortsatte med bara genua. Vinden och vågorna tilltog så det blev rena rama rodeoseglingen fram till mål som var tänkt att bli Bandol. Väl inne i den stora marinan kontaktade vi dem och bad om anvisning till plats, de svarade att det var fullt….snopet, ut i vågorna igen och mer rodeo, vi siktade nu på Sanary sur Mer, ca 2 nm bort. Där togs vi emot och kom in i en liten trevlig fransk by, mycket bättre än väntat.

Det var en manifestation under de här dagarna med blomstertema, hela staden var prydd med blomsterarrangemang av olika slag, torgmarknad med lokala produkter, frukt, grönsaker, oliver och mycket annat. Musikgrupper stod och spelade lite här och var i staden, det var jättemysigt.

Efter kaffe i Columbia så bestämdes det att vi kan lämna marinan nästa morgon, efter två nätter, vi har en dag på oss med bra seglingsförutsättningar för att komma till nästa trygga hamn och det väntas nya hårda vindar efter det. Vi mailade två marinor för att reservera plats, för det är Pingsthelg och många båtar ute och seglar och vi visste inte hur långt vi skulle orka segla. God natt.