Vi fick en “Champagnesegling” (=bra fart, bra väder och allt fungerade som önskats) den här dagen i fin slör som under halva resan gjordes med gennaker, ca sju timmar senare seglade vi in i den marinan vi önskat och som också bekräftat vår bokning. Det var tur att vi hade bokat för det var några båtar som avvisades pga att marinan var full. Nu ligger vi trygga i marinan i Le Lavandou och njuter av Pingsthelgen medan vinden viner runt öronen och hot om kraftigt regn och åskväder. Ännu är det “bara” vind men väderappen visar oroligt runt oss och det känns i luften som är kvav att det är något på gång.

Vi köpte ett våffel-/grill-/varma mackor-järn för några veckor sedan. Det har vi nu använt flera gånger, vi grillade hamburgare och sparris, laxkotletter och idag gjorde vi våfflor av squash och ägg. Snabbt, gott och järnet får plats på bordet medan vi tillagar och äter samtidigt. Tack Lidl i Gruissan för en prisvärd produkt.

Squashvåfflor al la Unisax

Vi var i den här bukten för ett och ett halvt år sedan, men i en annan marina. Vi hade då tänkt fortsätta österut men vinden var hela tiden mot oss, det var i mitten på september och vi började känna oss stressade av att inte hitta någon bra vinterplats, så vi vände här och beslutade oss för att följa den ostliga vinden för att sedan stanna i Tarragona.

Vi tog nu en promenad till vår tidigare marina och minndes hur vi tänkte där, sedan återvände vi till “vår” stad. Den här lilla staden är mycket turistig nere vid beachpromenaden och runt marinan och mysig i stadskärnan.

Intressant hur man tänkt till för att skydda sig mot vågor, jag förstår inte texten men förstår av bilderna hur man tänker.

Det blev ingen åska och bara tre droppar regn. Vi avslutade i Le Lavandou med att äta på en asiatisk restaurang, mycket fräsch och god mat. Efter två nätter seglade vi vidare och lade oss på boj i en ankarvik – Rade d’Agay, lite gungigt först men det blev sedan en lugn natt, det är enkelt med förberedelserna inför ankring – inga fendrar behöver hängas ut och inga linor, mer än den som ska vara till bojen och det kom ut en marinero som hjälpte till att trä linan i bojen. Nästa etapp hade vi en annan ankarvik som mål och vi passerade bla San Tropez. Där var det stora regattadagen, såg det ut som, det var båtar överallt.

Det var många båtar i viken men det fanns plats för oss också, i med ankaret och så äta middag. Det blev en kväll och natt med mycket sjöhävning.