Vi tänkte nästa trip mot Ischia, men där var bara italienska medborgare tillåtna att ankra och marinorna var inte att tänka på med vår budget, så vi seglade förbi och siktade i stället på ön Procida som ligger utanför Neapelbuktens norra sida.

Det var en ganska oskyddad vik, men vindar och vågor skulle ändra sig till vår fördel under natten, så vi beslutade att ge det en chans. Det blev ju bra så vi stannade flera nätter. Vi tog jollen in till staden för att se oss omkring samt proviantera och staden ligger som oftast på en bergssluttning. Procida ligger mellan fastlandet och ön Ischia och det går färjor mellan öarna så det kommer vespor, bilar och andra transporter på dessa smala och krokiga gator genom ön. Det var urusel internettillgång och vi kände oss lite utanför världen, konstig känsla. Att läsa nyheter, kolla väder etc känns ju viktigt.

Under helgen kom och gick det många “badbåtar” i viken och det var stundtals mycket svall från dem, men mycket att titta på. Även entusiastiska fiskare stig hela dagarna utmed klipporna och fiskade, en del även i vattnet.

Vi lämnade Procida en tidig morgon och seglade i Neapel bukten mot Marina du Stabia. Tvätt och proviantering stog på schemat och marinan kostade 90€/natt, så ville använda dagen till arbete. Svarta moln hängde tunga längst in i bukten och det var utlovat svaga vindar. Det ändrade sig dock och det blev bottenrevat sista halvan mot mål. Det blev som tur var vaken regn eller åska och vi kunde lägga till vid en fingerpontoon i den stora marinan. Vi betalade för två nätter och köpte tvättstugepoletter, sedan började arbetet.