Vi fortsätter och vi passerar bla Monaco, det lilla furstendömmet som ligger i sydöstra Frankrike och är ju känt för att vara ett lyxigt skatteparadis med många kändisar, vi såg Alperna torna upp sig i fjärran med snötäckta toppar.

Nästa plats är sista stoppet innan Italienska gränsen, vi stannade och tankade innan vi kom på plats i marinan Menton, det var mycket varmt, starka vindar med stora vågor och lite hot om åskväder, så vi gömmer oss här tills det blir bättre att vara på sjön. Vi promenerade runt och gick många, många trappsteg upp för att njuta av vyerna.

Två nätter stannade vi, sedan tuffade vi vidare med mörka moln över våra huvuden, men inget åska eller regn drabbade oss på den korta etappen. Plötsligt var vi sedan i Italien och marinan Imperia, där vi skulle stanna och vänta på bra väder och vind för överfart till Korsika som tillhör Frankrike. Det var några mycket varma dagar där och nu kan man nog säga att sommaren är här. Vi bunkrade, städade både inne i båten och utanpå, tvättade kläder och njöt av den lilla staden.

Det blev fyra nätter innan vi seglade den ca 82 nm långa trippen som startade i månsken klockan 5 på morgonen, solen gick upp och vi seglade största delen av etappen, solen gick ner och klockan 22.30 ankrade vi i nattens mörker i viken Punta Veccia på Korsikas nordöstra sida för att sedan se månen gå upp igen. En bra seglingsdag var till ända och vi hade en stund på förmiddagen sällskap av ca tio delfiner som “busade” och hoppade runt båten, underbart.