Nej – kopplingarna passade inte, vi beslutade oss för att se om järnaffären inne i staden hade dessa kopplingar som fattades vårt nya kranpaket. Det var marknad denna förmiddag så vi undersökte den emedan vi väntade på att järnaffären skulle öppna. Det resulterade i ett fullkornsbröd, ett vitkålshuvud, en slags nygrillad rullad av någon fågel samt två sorter av ruskigt dyra oliver.
Järnaffären ruskade ivrigt på huvudet och var nog glada över att vi inte kommer tillbaka med konstiga frågor mer. Hem och montera dit nipplarna igen så vi i alla fall kan använda vattnet i köket.
Resan fortsätter nu mot Le canal entre Champagne et Bourgogne. Lantlig miljö och slussar med jämna mellanrum. Allt flyter på, jag iordningställer de tyngder vi köpt i form av billiga och tunga prydnadsgatsten som vi trär genom avklippta byxben för att minimera nötningsrisken och därefter snurrar in dubbelt i två av våra “skitiga” fenderskydd som jag tagit bort och tvättat. Vi binder fast dem på våra två plattfendrar som därmed dras ner en dm under vattnenytan av den tyngden.
Vi kommer fram till destinationen och lägger till utanpå en holländsk båt där besättningen inte verkar vara ombord.

Marknad

Stång att vrida pågår

“Mysig” hamn

Sänkpåse

Färdig att provsänkas