Det har inte hänt så mycket sedan jag skrev senast här på bloggen. Det har varit påsk och då blev det röd riskzon på hela Sicilien, efter påsken – som var mycket lugn i marinan, eftersom det då var förbjudet att träffa fler än två personer utöver den egna familjen – så gick vi tillbaka till orange riskzon, lite lättsammare men fortfarande stängda restauranger/kafeer/museer etc och bara hämtmat, samt förbjudet att lämna staden.

Det lutar åt att hela Sicilien kommer att försättas i röd riskzon igen framöver för att få ner smittspridningen inför “turistsäsongen”, Italien behöver verkligen de inkomsterna. Annars så lever vi som vi gjort de senaste halvåret, vi fixar lite med båten, tvättar kläder, lagar mat i båten och äter gott av lokala produkter och det känns så härligt, går dagligen promenader i närområdet. Vi har skrivit upp oss på en intresselista ang vaccin, som marinan undersöker möjligheten till, vi får se hur det blir med det.

Vädret är typiskt aprilväder, kyliga nordvindar blandat med någon soldag när solen värmer lite. Det är inte så kallt som i Sverige förstås, men vi har nog blivit lite bortskämda.
Vi vet ju fortfarande inget om när vi kan segla vidare eller vart, men vi har det bra här även om vi längtar efter lite mer upplevelser och familjen därhemma förstås.

Den här helgen är vi på land för rengörning, bottenmålning och allmän översyn. Det är två år sedan vi lyfte och det behövdes verkligen.

Vi får inte göra något själva men i förrgår var det söndag och ingen jobbade då, så vi smög dit och vaxade friborden.

Vi hyr en liten lägenhet mitt i den gamla delen av staden under tiden Unisax är på land, smala gränder och gamla stenhus med varierande status och skick. Mycket fint och modernt i lägenheten dock.

Det blev en helg med öppet hus för vaccination i Licata och vi travade dit, efter 2,5 tim var vi klara med första sprutan och tid bokad för nästa i början på juli, vi får se hur vi hanterar det, tanken är ju att kunna segla iväg tidigare, men…