I Licata är det smala gator och gränder i den gamla delen av staden. Bilar måste ibland fälla in backspeglarna för att komma fram, då blir det spännande om man själv är på promenad just när tex en SUV vill komma förbi. Då får man pressa in sig mot en dörr eller liknande och hålla in magen allt vad man kan och hoppas att det hjälper.

Men det finns fordon som passar bättre i den här miljön – Ape, en mopedliknande liten bil, ofta med flak och plats för två vuxna (även om det ser omöjligt ut) de låter som en gammaldags moped också, man kan inte låta bli att le när det kommer en Ape med full gas runt husknutarna. De är ofta “gatuförsäljare” och står på strategiska platser runt om i staden och säljer nyskördad frukt och grönsaker, fisk och annan “seafood” de hämtat från hamnens fiskebåtar.

Den sista Ape:n av dessa bilder kom i full fart runt hörnet och det skvätte fiskvatten så vi fick hoppa undan, det såg ut som om han sålt färdigt för dagen och isen smält, eller också var han på väg mot hamnen för att hämta mer.