Vi fick tillbaka våra segel efter rengörning, de blev som nya efter att ha bombats med brunt regn och blåst från Sahara under vintern. Allt blommar så vackert i naturen nu. Vi promenerar och hittar flera vackra vyer och vi har provseglat en liten tur utanför marinan och så har vi firat min födelsedag på vår favoritsushirestaurang.

Det blev inte röd zon som befarades, myndigheterna beslutade att Sicilien och övriga Italien skulle klara att gå in i gul zon i mitten på maj, det innebär att restauranger får ha öppet och servera utomhus, det är också möjligt att resa utanför den egna kommunen etc. men fortfarande obligatoriskt med munskydd i offentliga miljöer. Vi började genast att planera för att hyra bil tillsammans med Columbia crew och se oss omkring på Sicilien, vilket hade varit uteslutet till största delen under vår “vintervila”.

Sagt och gjort, buss till Catania med packning för att “luffa” en vecka. Hyra bil på flygplatsen och så första målet – Etna.

Efter en grillkväll och en natt i en trevlig Airbnb lägenhet i den lilla byn Nicolosi, så körde vi upp på Etna, vädret var tillräckligt klart och fint för att njuta av utsikten från den höga höjden och det underliga landskapet, byggt av lava och aska. Trots den – kan tyckas – magra tillvaron, så växer vackra färgglada blommor i den kolsvarta askan. Det började rulla in rå luft och dimma, så vi beslutade oss för att vi var nöjda och påbörjade färden mot nytt mål, fortsättning följer….