Vi kom tillbaka till VLC – efter några veckor i Sverige med snö och slask. Det är alltid så härligt att träffa sina nära och kära.

Vi tycker det är varmt och skönt, men spanjorerna har mössa, halsduk, pälskrage och läderstövlar på sig. Vi besökte sidenmuseet – La Lonja de la Seda – med all vacker utsmyckning.

Vi var i centrum och tittade på när det “Kinesiska Nyåret” firades in

Vi har också fått vara med om den största festen i VLC – “Fallas” som är klassad som världsarvstradition – den inleds den 23/2 med ett stort fyrverkeri – då menar jag STORT, alla fyrverkerier därefter är större!!! Det smäller och dundrar dagarna i ända mest runt kl två på dagen då det är ett mastodontfyrverkeri mitt i centrum och alla, jag menar ALLA “valencianer” är på Plaça de l’Ajuntament en timma innan det börjar och njuter sedan av det fruktansvärda oväsendet som ett fyrverkeri av Valenciska mått kan erbjudas, ca tjugo minuter. Mitt i allt detta så ska otroligt välgjorda “statyer” som under året har tillverkats av papier mashé – under denna månad, röstas fram och de två som inte vinner kommer att brännas natten till avslutningen mellan 18 och 19 mars, mitt i staden. Vi var och tittade/lyssnade på ett sådant fyrverkeri i city – med öronproppar, det var enormt mycket folk på plats. Vi har också sett alla kandidater till tävlingen på en lokal, fantastiska kreationer.

Vi har upplevt och varit med om så mycket i VLC, vi rekommenderar verkligen till besök här.