Återbesök här också, jag läste mitt inlägg från förra gången och det var lika varmt då som idag – 36 grader ute och 34,5 inne. Egentligen ligger marinan i l’Eperviere lite söder om, men hör till Valence. Det är ganska grunt och mycket undervegetation här, så vi fick hissa kölen för att komma på plats och just när vi kommit på plats och monterat upp lite sol/regnskydd över sittbrunnen så passerade en ordentlig front med tokblåst och ösregn ca en halvtimma, skönt att vara i hamn. Nästa dag kom vattengräsklipparen och klippte igenom hela hamnen, intressant maskin.

Anders hade funderat ut att vi skulle ta kaffetermosarna och gå på promenad för att titta om det fanns mågon gammal stadskärna i Valence. Vägen dit gick utmed floden, genom en fin ecopark med många olika sortes träd och buskar, bänkar att sitta på och tex lyssna på fåglarna och ett stort insektshotell. Mycket grönt och fint och vi glädjs över att det görs så mycket för djur och natur och faktiskt till nytta för hela jorden, genom att bevara mångfalden på ett klimatsmart vis.

När vi gått en bit utmed stora vägen, kom vi till ytterligare ett parkområde, ett rekreationsområde att njuta av. Vi blev så överväldigade av all grönska och ett så välskött område. Ungdommar satt i skuggan av träd och åt medhavd lunch, på bänkar i skuggan satt andra och läste eller vara var. Vi tog upp våra termoskaffemuggar och gjorde detsamma.

Det var trevligt att strosa runt i staden, många butiker och restauranger, men även stora öppna torg och paradgator utsmyckade med diverse skulpturer, planteringar, bänkar att sitta på under skuggande träd och fontäner, allt snyggt och välskött och elbussar.

Vi har nu varit i den här marinan i en vecka och det blir nog en vecka till. Det är sååå varmt, strax under 40 grader och de senaste dagarna har det börjat blåsa så det går faktiskt vågor där vi ligger och det ska visst fortsätta några dagar till. Vi har ingen brådska, vi ska vara i Lyon i början på juli för vår Sverigetrip, så vi bidar vår tid här så länge.