Fredagen den 8 september, på morgonen släpper vi taget om den “skyddade” kanalvärlden vi varit i, i drygt 3 månader och kastar oss ut i Medelhavet. Vi ska försöka nå Grekland innan vintern gör det obekvämt att vara ute och segla. Vi har ingen färdig rutt ännu, men tänker gå dagturer längs kusterna ett tag i alla fall.
Natten som var har jag sovit oroligt och varit asnervös, men nu är vi på väg.
Det blåste så vi kunde sätta segel till en början och fick då möjlighet att kolla upp att allt var rätt gjort. Mycket gammal sjö gjorde att det blev en slingrig färd med akterliga vindar som avtog under dagen, det blev sedan mest motorgång för resten av dagen. Det är nu en helt annan lyster i luften och i vattnet, med höga kustremsor och berg. Ca 20 grader i vattnet och frisk luft som kräver tröjapå till en början.
Vi passerade Marseille för att komma längre, när nu vädret var ok och hamnade till kvällen i en ankarvik utanför La Ciotat på franska sydkusten i Provence.
När ankaret gick i vattnet så blänkte det så en såg när det låg på sandbotten ca 8 meter ner. På tredje försöket var vi nöjda med placeringen i förhållande med andra ankrade båtar.

Kustvy

Kustvy – liggande kamel?

Kväll och svajankring

Tidig morgon i ankringsvik