Vi fortsätter resan och anländer till Tyskland, landskapet förändras drastiskt och är mer böljande gröna kullar och dalar med odlingsmark, mycket vinodling. Det syns tydliga tecken på att hösten är i antågande, med vackra rödaktiga färgklickar på träd och buskar. Nästa stopp blir utmed floden Rhen i staden Bacharach. Vi ser stora flodbåtar kämpa sig fram i motström, medans de som kommer från motsatta hållet glider fram med lätthet. Just intill vår plats finns ett valnötsträd och vi plockar nötter en lång stund.

Staden Bacharachs storhetstid var under medeltiden i början på 1200-talet och blev känt för sitt goda vin, men även handel med trä och på grund av sitt läge nära Rhen med transporter av varor.  Man ser många gamla korsvirkesbyggnader från 1300-talet och framåt, en riktigt mysig och välbevarad stad.

Vi lämnar denna vackra stad och kör vidare till resans mål – Nottuln, där Rosita och Bernhard har sin dotter och måg samt två barnbarn, ett kärt och efterlängtat möte med deras välkomnande familj. Vi parkerar husbilen här för några dagar och vi undersöker omgivningen på cykel som lånats av snälla grannar. Det är fina cykelleder runt i det gröna landskapet.

Anders och jag tog bussen till Münster som ligger några mil öster om Nottuln. Det vanliga den här resan är att man får fylla i datum, namn och adress när man går på restaurang eller kafé, för att säkra smittspårning av ett ev coronautbrott, vi märker inga andra begränsningar, förutom muskydd i offentlig miljö förstås.

Avslutningsmiddag tillsammans innan resan tillbaka startar. Tack för all gästfrihet och fina möten med familjen.