Vi fortsätter tillbaka till Ibiza och efter några sköna ankarvikar hamnar vi på västra sidan av ön, i San Antonio som är största marinan på denna sida. Den här platsen är värsta partystället, mycket lättklädda flickor/kvinnor strosar runt på gator och torg, lika lättklädda killar/unga män gör likaledes. I Tarragona var det skyltar utanför butiker etc om att det inte var ok att gå in utan kläder, här var det nästan tvärt om. Här firade vi midsommar genom att äta ..

Räkfrossa för mig i stället för sill på midsommaraftonen

Sedan seglade vi tillbaka en bit söderöver och lade oss i en fin ankarvik vi varit i tidigare – Cala Tarida – några nätter och avvaktade bra väder för överfart till fastlandet eftersom vi hade bokat flygresa hem från Barcelona till Sverige. När vi ändå väntade så tog vi bussen till Ibizas huvudorten Ibiza (Eivissa) och strosade runt och njöt av atmosfären.

Vi hamnade – efter närmaste vägen över – i Denia, en mycket fin och snygg marina, mycket för pengarna tyckte vi.
Nästa stopp blev i inloppet till floden Jucár, en bit upp låg marinan Cullera. Där fick man förtöja långsides utmed någon av de båtar/”vrak” som redan låg utmed flodbanken. Faciliteter och hamnkontor i en arbetarbarack utmed kajen berättade att det inte blev mycket för pengarna där inte, dock skön nattsömn.

Sedan bar det iväg till Valencia, den nordligaste marinan – Juan Carlos ll – där vi bokat plats, de har samma taxa oavsett om det är vinter eller sommar, bra tyckte vi och bokade för vintervilan också, vi fick ett bra pris för så lång tid och en trygg och säker plats för alla väder är det fint att ha.