Nu har det börjat – vi är nu på väg till Västervik för att få en bimini (soltak) uppsydd till oss inför varmare breddgrader.
Det har varit några omtumlande veckor när vi har flyttat ur allt från vår lägenhet – som vi nu hyr ut i andra hand – till ett förråd som vi hyr i stället och sedan flyttat in i vår segelbåt som nu sedan tre veckor och framåt är vårt hem. Samtidigt med detta har vi planerat den fest vi hade i lördags för våra nära och kära med anledning av min 60- årsdag och att vi nu seglar iväg på vårt äventyr. Festen blev mycket lyckad och avslutades med dans och många kramar.

På söndagen var det med mycket motstridiga tankar och känslor som vi städade ur lokalen och släppte sedan tamparna för att puttra ut ur Storån och ut i havet. En och annan tår som trillade utför kinden gick inte att hindra.

En mycket fin slör förde oss mot Västervik. Vi stannade till på sen middag hos våra fina vänner Mona och Ove på Lilla Bockholmen och vi satt och pratade länge…

Nu är det måndag den 22 maj och efter att vi fått låna med oss några översiktssjökort på Danmark så fortsätter färden med bygig västan och tankar som snurrar. Vinden och tankar stabiliserade sig och vi är mycket nöjda med dagens segling.