På måndagkvällen kom det två från CB Marine och mätte upp inför tillverkning av stålrör och sedan på tisdagförmiddagen mallade de för uppsyning av soltak som vi behöver när vi kommer söderut.
Vi ville uppdatera vår “logga” på båten och jag hade gjort en mall i datorn som vi tog med på ett USB och cyklade till Skeppsbrons Reklam med. De lovade att de skulle fixa det till onsdagmorgon och det var vi tacksamma för eftersom vi räknade med att segla vidare då. Resten av dagen fixade vi med båten. På eftermiddagen såg jag en brandbil som stog vid bryggan. Brandmännen hade en övning och efter det satt de vid kajkanten och pratade. Jag gick till dem och bjöd dem till båten på fika vilket de ville. Jag tänkte att Anders ville prata med dem eftersom han ju nyss har slutat själv i det yrket. I fall han hade lite abstinens. Det blev en liten trevlig stund i alla fall.
Onsdagmorgon cyklade vi iväg och hämtade loggan samt gjorde ett besök på Biltema och köpte lite mat på Lidl. Vi trodde att vi skulle kunna segla vidare men biminitillverkningen tog tid så det blev mer båtfix resten av dagen och vi kunde också montera loggan på plats – o vad fint det blev. Biminin kom på plats efter en del justeringar och vi blev mycket nöjda, tack Carina Berg på CB Marine.
Torsdag morgon avgick vi sedan mot Svenska kryssarklubben S:t Annakretsens uthamn – Stugvik.

 

Brandsyn

 

Biminin på plats

 

Camilla efterjusterar

 

Ny biminin och uppdaterat båtnamn