Nästa Airbnb blir i Francavilla di Sicilia, en stor lägenhet med flera sovrum och utsikt mot bergslandskapet och floden utanför. Inte så mycket mer att nämna om den lilla staden men bra läge för nästa dags äventyr.

Bilresan går vidare och vi stannar till vid ett naturreservat och floden Alcantara med vackra små vattenfall och höga bergssidor. Ginsten blommar så fint på knallgula kvistar och grodor kväker där vattenmassorna står nästan stilla och vi ser många grodyngel på tillväxt. I en stor ravin badar några ungdomar. Vi promenerar bland apelsinlundar och hisnande utsikter ner mot floden.

Taormina blir dagens slutmål och här fick tag på en fantastisk fin lähenhet via Airbnb, två stora sovrum, välutrustat kök och en stor fin terass med flera platser för vila, äta och umgås och fin utsikt över havet, allt det här nu bara för oss. Här ska vi stanna några dagar och njuta.

Taormina ligger på ostsidan av Sicilien och är en gullig och romantisk plats på en klipphylla 200 meter ovanför Naxosbukten. Staden är ren och fin – vilket vi noterar tydligt, här i södra Italien är det inte så vanligt med det. En stad med stenlagda gator, smala gränder, många restauranger med typisk siciliansk mat och modebutiker och souvenirer, samt fantastisk utsikt över havet.

Den mesta sevärdheten här är den grekiska amfiteatern som byggdes på 200-talet f.Kr. Den nyttjas för teaterföreställningar, konserter etc. För dagen monterades sittplatser upp inför sommarens evenemang.

Anders och jag åkte linbanan ner till havet för att titta på strandlivet. Några få solande och badande turister och många barer och restauranger, vittnar om att det skulle kunna vara proppfullt här om inte coronan härjade. Vi bjöd oss själva på en drink med lite snacks och njöt av tillvaron.

Vi fick veta efteråt att en Italiensk mycket populär artist framträdde på den gamla grekiska amfiteatern med mycket publik och just när hon började sjunga så började Etna spruta eldslågor och aska som ni kan se på bilden nedan, spectakulärt så det duger.