Vi lämnade La Grande Motte och har som mål Cap d’Agde. Det blev mest motorgång och blandade duggregn, lite vågor som var otrevligt, men vi kom tryggt i hamn och betalade, hamnkaptenen gav oss en flaska lokalt rosévin som vi läppjade på sedan på eftermiddagen, gott. Vi tvättade tre maskiner tvätt på en kommunal tvätt och allt var klart på tre timmar, bra service som finns lite här och där i dessa trakter, jag har inte sett det i Sverige, men det finns säkert. Sedan cyklade vi till staden Agde för att titta på den gamla staden, men det imponerad inte på oss, det såg ruffigt ut, men vi fick en bra cyleltur. Vi har tidigare haft kontakt med vår musikerkompis från Söderköpings Storband, om att ses när vi var i trakterna, nu passade det så fantastiskt bra att de var i sitt sommarhus här i området och vi kunde ses – vi blev hämtade och levererade till en mycket trevlig kväll med glada skratt. Tack Christer och Birgitta för gästfriheten och tillsammans med era gäster – Olle och Maggan.
Vi seglar vidare och dagens mål blev Bacarés. Första dagen med mestadels segling i fina omständigheter, dock så krånglade något i motorn för det kom inget kylvatten när vi skulle vända upp för att hissa upp mer segel. Jag seglade på medan Anders kollade kylsystemet och till slut så funkade det igen, vi visste inte vad som hänt men var glada över att det löst sig. Hamnen var mycket grund och grumlig så vi fick hissa kölen! och det var stora maneter som flöt i vattnet, jag tyckte först att det var en hink som var i vattnet.
Det fanns inte plats för oss i den huvudsakliga hamnen så vi blev hänvisade att ligga vid en flytbrygga i “förhamnen” med akterpålar som var jättelångt från bryggan. Vi var ensamma där så vi lade oss långsides.
Små båtar med fiskespön som stack upp i aktern, åkte ut och in i hamnen hela kvällen. Det blev då långt att gå till staden så vi hoppade över det och tog en tidig natt i stället. På natten blåste det in mot hamnen och det hävde mycket där vi låg, ingen mysig plats och dyrt – 33 €.

Dramatisk himmel i Cap d’Agde

Rosé från hamnkaptenen

Gränd i Agde

Trevlig kväll med vänner