Kastrup lystbådhavn är stor med plats för många fritidsbåtar, bra faciliteter och nära till kommunikationer åt alla håll. Vi ville bese Dragör så vi tog bussen dit. En väldigt gullig småbåts- och fiskehamn, med bevarad atmosfär i form av bla gamla fiskebodar och andra kulturminnen från ett aktivt fiskeliv.

Den gamla stadsdelen bestod av kullerstensklädda gator, mestadels små gula stenhus – som är typiskt för Dragör – med prunkande trädgårdar fyllda med blommande buskrosor, gullregn och syrener i alla färger som doftade underbart i de små gränderna. I hamndelen fanns välbesökta restauranger som serverade bla vackert presenterade fisk- och skaldjursrätter. Vi kände oss så tillfreds i den här lilla staden. Bussen tog oss sedan tillbaka till Kastrup och Unisax.

Via ett inlägg på Facebook – där jag berättade att Unisax såg Sverige och Öresundsbron för första gången på sju år – kommenterade en person vi kände lite, att om vi var i närheten av Köpenhamn så skulle det vara kul att träffas. Vi skrev tillbaka till dem och vi bestämde att vi skulle komma till “deras” klubbmarina i norra Köpenhamn och stanna några dagar. Vi seglade dit och blev mottagna med öppna famnen av det danska paret Sten och Rie. De tog oss med in till staden – vi åkte tunnelbana som var förarlöst, ner under staden… – och bjöd oss till en restaurang med vita dukar, på en typisk dansk “frokost” som bestod av sill, öl och “den lille” samt knaprig skinkstek med rödkål (de säger frokost om våran lunch) allt var mycket gott. Vi fick sedan en liten rundvandring och kaffe hemma hos dem, vilken trevlig dag.

Nästa dag vandrade vi in mot centrum och besökte en fantastiskt fin botanisk trädgård, med alla fina försommarblommor, träd och andra växter. Klockan 12.00 varje dag sker vaktombytet av det kungliga gardet. De marcherar från Rosenborgs slott, till det kungliga slottet Amalienborg. Vi trodde det skulle vara en musikkår som marscherade med och spelade, men det var det inte tyvärr. Vi tittade också lite på Rosenborgs slott på hemvägen, men bara på utsidan för vi var trötta och orkade inte mer denna dag, så vi gick hem efter det och det blev många steg för stegräknaren den här dagen.

Pingstafton firade Anders och jag min födelsedag, jag hade önskat mig att få äta wienerbröd, strosa på Ströget och i Nyhavn samt äta Moule marinière – vinkokta musslor med pommes, allt detta fick jag på en fantastisk fin försommardag.