Vår “Valenciadotter” Berte, kom på besök en helg i slutet av januari, det är alltid trevligt med besök och lite nytt prat.

Vi har under den kalla och blåsiga våren passat på – när solen har tittat fram – att besöka några fler vackra platser i Rom – bla Villa Borghese, med den stora parken att vandra i och själva villan inhyser ett konstmuseum med världsberömda konstnärers alster.

En annan upplevelse var att besöka Petersskyrkan i Vatikanstaten som är katolicismens huvudkyrka . I januari rullar det på ganska fort med köerna in i kyrkan, munskydd på och säkerhetskontroller likt innan flygning. Sedan in och beundra detta överdåd av konst, arkitektur och utsmyckningar.

Vi vandrade de otaliga trappstegen upp i högsta kupolen på kyrkan, den sista biten var en smal slingrande gång och jag kan tänka mig att det kan vara jobbigt för vissa att ta sig upp där under högsäsong. Vi hade dock inga problem och väl uppe fick alla sin belöning i form av den hänförande utsikten över Vatikanstaten och hela Rom

Under tidig vår blev vi kontaktade av en skribent från medlemstidningen till Kombilotteriet. De skriver om olika reseäventyr och hade hittat oss och ville göra en artikel om vår resa. De ville vi, det är ju kul om det finns någon som kanske blir inspirerad av vårt äventyr. Efter några telefonsamtal resulterade det i denna artikel som vi tagit ur tidningen.

Artikel om oss från tidningen Kombi