Våren fortsätter att vara sval med nordliga, kyliga vindar. Då passar det bra med några större operationer i båten. Vi har bytt motorkuddar, för att bli av med vibrationer under motorgång, det gjorde stor skillnad. Tidigare har Anders isolerat innertaket så gott det går att komma åt, utan att bryta upp hela inredningen. Vi hade innan så mycket kondens som rann utmed väggarna, det blev så eftersom det var så kallt ute och vi hade så varmt och skönt inne, så luften kondenserade. Vi kör med luftavfuktare alltsomoftast på vintern, men luften var inte fuktig i det här fallet, bara väggarna. Det blev också bättre som tur var, för det var mycket jobb med det. Vi har också investerat i en ny lazybag (skydd för storseglet).

Mot slutet av den här perioden blev vädret bättre och lite varmare, det började spira och knoppas i vegetationen. Efter att ha tillbringat en härlig tid i kalla Sverige med våra nära och kära, var vi åter i båten.

Vänner från Göteborg – Roger och Kerstin – besökte oss och vi fick agera “turistvärdar” och guida på några berömda platser. Roger är en mycket duktig ornitolog, han hör och ser fåglar överallt som vi inte reflekterar på. I Ostia finns ett fågelskyddsområde där det bedrivs registrering, uppföljning och bevarande av alla förekommande arter på platsen. Vi gjorde såklart ett besök tillsammans där och fick ta del av Rogers kunskap.

En dag reste Kerstin och jag själva in till Rom för att besöka det enorma Forum Romanum som är ruinerna av vad som en gång i tiden var ett viktigt centrum för politik, affärer och handel, i det antika Rom. De äldsta delarna uppskattas till att vara från 500 år före Kristus. Jag blev så imponerad och detta får inte Anders missa, så det blir ett besök till innan vi seglar vidare.