Vi lämnar vår lantliga nattplats och fortsätter mot Orvieto, som ligger lite norr om Rom. Det italienska inlandet är så vackert, med mycket odling av bla oliver, citroner, vetefält och vinodlingar i det böljande landskapet. Det är skönt att åka husbil och lite tröttande.

Denna nattplats är en parkeringsplats för husbilar, mitt i den lilla staden, med bra faciliteter och möjlighet att tömma blackwater (toatanken) och greywater (diskvatten etc), tyvärr med tågbanan precis intill, men de kör inte tåg på natten så vi störs inte av det. Det finns också en bergbana intill som man kan åka upp med, till den gamla staden högt upp som är byggt på så kallat – isolerat tuffberg – lodräta höga bergssidor, som dels är naturliga och dels konstruerade. Vi var lite sena och funderade på om vi skulle vara kvar en extra dag för att besöka staden, men vi beslutade att vi skulle ta det på tillbakavägen och i stället fara vidare nästa dag. Den här dagen åt vi Bernhards supergoda bönsoppa till kvällsmat, kanske inte så smart med tanke på att fyra vuxna ska sova i samma husbil sedan på natten….

Nästa stopp var i “Pastaparadiset” som Bernhard har pratat om med himlande ögon, sedan de var hemma i Tyskland vid jul och besökte platsen på tillbakavägen.

Valeggio sul Mincio heter staden belägen lite väster om Verona och är känd för bla “Tortellini di Valeggio”, gjord av pasta som är tunn som en slöja, med fyllning av biff, kyckling och fläsk. Vi ville naturligtvis också smaka på dessa omtalade fantastiska rätterna så vi klev in på restaurangen i en fantastiskt mysig miljö och bänkade oss fulla av förväntan.

Det var verkligen delikat, flera olika fyllningar på en “smakportion”, biff, tryffel, gorgonsola, ricotta, spenat och med lövtunn pasta, serverat med lite skirat smör som förrätt, till huvudmål valde vi grillat kött av svart gris med grillade grönsaker, hur gott som helst. Och så lite dessert – en tiramisu och en sorts pannacotta med hallonsylt och kaksmul…ahhhh…

Platsen för natten var en stor inhägnad gräsplan med lite träd för skugga, myckert bra faciliteter och rent och snyggt, vi plockade fram husbilens campingstolar och njöt en stund i solen, innan vi promenerade iväg och upptäckte den vackra omgivningen och grannbyn Borghetto.