Nu har vi kommit till Korsika och en jättefin ankarvik. Korsika är medelhavets fjärde största ö, tillhör Frankrike och har ca: 325000 invånare. Ajaccio som ligger på sydvästra sidan är huvudstad. Ön är mycket bergig med en bergskedja i mitten utmed hela ön, med högsta topp på 2710 m och vi kan se snöklädda toppar ända in i juli. Språket är franska och korsikanska. På ön finns ett stort naturskyddsområde med stort antal sällsynta djur och växtarter och täcker 40% av öns yta. Korsika är inte alls så exploaterat som Balearerna men turismen är ändå den största inkomstkällan. Någon egentlig industri finns inte. Vissa strömningar finns för att bli fria från Frankrike men ekonomiskt skulle det nog bli svårt för Korsika att klara sig.

Det var en hel del sjöhhävning, utan vind och det brukar betyda att båten lägger sig långsides och svajar från sida till sida, midsommaraftonen var värst, vi var tvugna att hålla i allt och vi beslutade oss för att fira midsommar dagen efter.

Midsommardagen var lugnare, vi pumpade upp vår gummijolle som legat nerstuvad sedan förra säsongen och på med motorn för att åka till Rosita och Bernhard som hade startat Rainman. Det är deras nyinköpta, portabla, bensindrivna watermaker som filtrerar havsvatten till dricksvatten. Vi blev bjudna på varsitt glas nyfiltrerat, helt smakfritt vatten, fantastiskt. När de hade fyllt sina tankar fick vi låna maskinen till vår båt för att göra vatten till vår båt. Vilken lyx att ha tillgång till.

Sedan var det dags för oss att äta vår midsommarmat, ägg, sill från IKEA i Valencia, potatis och hemkryddad snaps. Det hävde lite i viken även denna dag, men det var hanterbart.

På söndagen inviterade vi våra vänner på nybakad tårta, inga jordgubbar dock men fyllning av lemoncurd, grädde och persikohalvor, gott. Sedan tog vi jollen in till stranden och gick på promenad. På stranden blandades frigående kor, kalvar och badgäster, märkligt men alla såg ut att trivas. På en berghäll hittade Rosita små gropar med torkat sjövatten i, saltet låg kvar som en hinna och gick att plocka upp, sedan fick det torka sig snustort i båten, snacka om lokalproducerat. Det är mycket varmt nu, drygt 30 grader.