Vi lever “vardagsliv” i Valencia med varma dagar, promenader och cykelturer, det finns mycket att titta på här och vi har inga problem med sysselsättning och just här i Valencia har det varit mest fint väder. I hamnområdet – som är mycket stort med parker och promenadstråk – är det också mycket aktiviteter, musikscener monteras upp för några dagar, för att sedan monteras ner och annan scen upp. Det har varit triathlon, cykeltävling, båtracet TP52 etc.Vi svettas mycket när det är fint väder men vi mår inte dåligt av det, gäller även nätter. Nu några dagar har det varit svalare med, åska, regn och mycket blåst så vi tar korta cykelturer mellan skurarna. Livet här är ju inte som om man är på charter, mer som hemma fast varmare och inga tider att passa vilket vi njuter oerhört av.
Vi har hittat en gratisbuss som tar oss till IKEA, kul att se alla svenska namn på bokhyllor, tyger etc, vi undrar hur spanjorerna uttalar tex köksluckan “Fjällbacka”?

Vi hyrde bil i november för att resa ner till spanska sydkusten under en dryg vecka. Vi fick sällskap av våra vänner Monia och Ove som vi hämtade upp på flygplatsen i Alicante och sedan åkte alla fyra till Cartagena där vi hade hyrt varsitt rum. Därefter besökte vi Granada och Alhambra som är fantastiska platser. Nästa stopp blev La Linéa och Gibraltar där vi besökte den engelska klippan med apor. Sedan tog vi en dagtripp med turbåt över till Tanger i Marocko, Nordafrika, det kändes mycket speciellt att byta världsdel för några timmar, men vi längtar inte tillbaka dit.

Vi träffade ett svenskt par – Lasse och Anita med lilla vovven Funny, som också låg i “vår” marina. De bor i sin stora stålbåt i trakterna av Göteborg sedan många år och har nu seglat ner båten Tindra till Medelhavet. De längtade hem och hade beslutat sig för att transportera hem båten på lastbil. Vi hann dock ha många trevliga stunder tillsammans och även göra en bilresa till Madrid innan de reste hem till Sverige. De hann också presentera oss för ett tyskt par – Rosita och Bernhard, på aluminiumbåten Columbia – som också låg i marinan.

Snabbtur i Valencia