Efter en lång, varm och skön dag och ca halva dagen med segling och resten med motor så seglade vi in i den lilla kanalen som ledde till Frontignan, bra servicepersonal och familjär atmosfär. En kort kväll och en skön natt utan sus och brus eller kluck mot båten, härligt.

Nästa dag fortsatte vi mot ankarvik, över Lejonbukten till östra sidan. Phu, nu är den blåsiga bukten avklarad för den här gången. Det är mycket lågt landskap här i området som består av etanger och det innebär att det inte blir helt utan vind i en ankarvik, dock inga vågor om man väljer en bra vik. Vi ankrade i en bra vik där flera båtar tyckte likadant och det var mycket aktivitet av skickliga Kiteseglare. Vi såg solen sakta dala i väst, där vi satt ute i sittbrunnen, den första ljumma kvällen hittills.

Vi fortsatte efter natten, vidare österut med sydostlig vind som faktiskt gick hyfsat att segla i. Mot en ny ankarvik på en ö utanför Marseille – Iles du Frioul, för att sedan ta oss till och stanna några dagar i den andra största staden i Frankrike – Marseille.