Vädret är fortsatt varmt och skönt men lite kallare på nätterna. Vi upplevde stor skillnad när vi ställde om klockan till vintertid, nu inträder mörkret lite före kl 18 och då blir det snabbt svalare. November startade med sval luft och mera blåsiga dagar och en “marinero” sade att vintern börjat nu.
Vi plockar undan kortbyxor och linne för att ta fram långbyxor och jacka samt har en liten värmefläkt på under nätterna, det är ändå torr och fin luft och ingen kondens på rutorna innomhus.
Jag fick ett erbjudande om ett förmånligt abonnemang på Storytel (ljud- och e-boksförlag på webben) som jag antog. Jag läser vanligtvis väldigt sällan böcker, men blev ändå sugen på att prova nu när tid finnes. Vi har ju en läsplatta med oss, men den börjar bli lite trött så vi har talat om att skaffa en ny eftersom vi på den har vår digitala plotter för navigering och det måste fungera. Det skulle vara bra med en platta till så vi kan läsa samtidigt, men hur lätt är det att köpa på spanska och om den går sönder..hur löser en det om en då är i annat land kanske???.
En dag när vi var ute och cyklade, fick vi se reklam bak på en stadsbuss – MediaMarkt – perfekt, det finns ju i flera länder i Europa och finns alltså här i Tarragona, hem och googla.
4,6 km från hamnen finns ett stort köpcentrum med flera kända varukedjor och vi har cyklar. Nästa dag cyklar vi med hjälp av GoogleMaps mot köpcentrumet, inte direkt några cykelbanor här inte, utan vi är i den stora trafiken med filkörning och trafikljus, känns lite märkligt men vi såg ingen annan väg, bara smala trottoarremsor som en bara kunde gå på, i slutet på sträckan var det dock cykelbanor och vi kom fram dit vi skulle.
Även min mobil har visat att den är trött och kan helt plötsligt stänga av sig och går inte att starta utan en får plocka ur batteriet och sätta i det igen för omstart. Mobilen har agerat “router” till våra andra enheter och har fått jobba hårt detta halvår så det är nog dags att förnya med en mobil också. Jag gillar ju dessa tekniska prylar och nytt gör mig glad.
MediaMarkt fick sälja en platta och en mobil (jag kunde hålla mig och inte köpa den värsta modellen) sedan cyklade vi vidare hem. Halvvägs hem fick jag punktering på bakhjulet, vi började gå på den smala trottoaren då en annan typ tävlingscyklist knackade mig på axeln och pekade att vi skulle stanna lite längre fram. Det gjorde vi och han öppnade en liten låda på sin cykel och vände upp och ner på min cykel sedan lagade han mitt däck, allt var klart på en kvart. Stort tack till honom och vi cyklade vidare hem och var överens om att vi ska ha med oss laglappar vi också. Väl hemma så laddade jag batterier och flyttade sedan in i de nyköpta enheterna – det är så kul.

Vi skulle få vårt första besök i början av november och kände att vi ville uppdatera mysfaktorn lite i båten med ny bordsduk och bordstabletter, vi cyklade åter igen till köpcentrumet och Jysk som brukar ha billig vaxduk. Det hade de och vi cyklade nöjda hemåt igen. Halvvägs hem fick jag punktering på bakhjulet!!!
Vi hade nu laglappar med och kunde laga det nya hålet.
Nästa dag skulle vi cykla och köpa mat inför besöket – ingen luft i framhjulet!!!
Pumpa i luft och hoppas att det håller fram och tillbaka den lilla biten, det gjorde det och har inte krånglat sedan dess. Nästa dag och då var bakhjulet tomt igen, jag börjar tro att det vilar en förbannelse över min cykel…vi tänkte att det var någon av laglapparna som läckte men det var det inte och Anders hittade inget nytt hål så han pumpade i luft och vi cyklade till cykelverkstad och bad dem byta slang och nu har det varit bra efter det.

Många antenner

Gamla stan

Dagens inköp

Cyklisternas räddare

Röd Bougainvillea?! Snyggt

Salig blandning