Nu är vi tillbaka till vår kära båt, efter en vinter som inte riktigt ville ta slut i Sverige. Vi lämnade snö och kallt blåsigt väder och kommer hit till blommande träd och buskar i vackra färger, rabatter med färgglada vårblommor och så mycket grönska överallt. När vi lämnade här förra hösten så var det mest torrt, gult och brunt och bladen föll torra från träden. Det är också vårvarmt och jackan som jag hade på mig när vi kom hit – känns som om jag kan packa undan. Vi möter också våra tyska vänner och har så mycket att berätta för varandra, vi – från snö och kyla, de – från blommor och värme. Vi alla har i alla fall varit mycket nöjda med vinterperioden.

Vi firade påsken tillsammans med god mat och trevliga samtal. Våren gjorde dock en paus och kallt, regnigt och blåsigt väder tog över. Fram med jackan igen och värmen på i båten hela nätterna, vantar hade inte suttit i vägen vid cykling.

Beväxtningen under båten är omfattande, vi får tips om att man kan lyfta båten i Saint Jean de Losne, två dagsetspper – med fem slussar – norrut, vi ringer och får veta att det går nog bra. Vi kommer då att få måla och fixa själva vilket vi vill för att hålla kostnaderna nere. Vi väntar nu på lite bättre väder och beger oss sedan dit. Det är fortfarande mycket osäkert hur man kan färdas i kanalerna, slussar renoveras och är därför stängda, vissa vattenreservoarer är inte tillräckligt uppfyllda, så det är osäkert om de kan öppna de kanalerna. Bönder som verkar i närheten av kanaler, är rädda för att vattnet inte räcker för deras odlingar. Vi får se hur det går, fortsättning följer, brrrr.