Vi seglar till Sicilien, Medelhavets största ö. Då är det dags att komplettera flaggsättningen. Siciliens flagga består av en triskele – som är tre lätt böjda ben som är samanfogade – och ett Medusahuvud i mitten, med rött och gult, i två diagonala fält under symbolen. Lite mystisk, tycker jag. Sicilien har bebotts och erövrats av många folkslag och nationer genom tiderna och “maffian” startade sin verksamhet här – både på gott och ont till att börja med – i mitten på 1800-talet sägs det, när Sicilienarna var försvagade efter krig och elände.

Det är en mycket bergig och vacker ö, som blandas med sandstränder och badvikar. När vi seglar utmed kusten ser vi bergstoppar med små byar längst upp som en mössa. Allt för att en gång i tiden skydda sig mot hot och faror.

Vi stannade till i en ankarvik för natten och efter en vansinnigt gungig natt, där man hade behövt säkerhetsbälte i sängen för att ligga still, seglade vi in till Capo D’Orlando marina, en med EU-medel utvecklad hamn. Rent, snyggt och modernt i marinan. Den här dagen behövde vi vila när båten nu ligger stilla.

Det blev tre nätter här pga blåst och stora vågor utanför. Anders och jag gick till grannbyn och såg oss omkring, skönt att röra på sig och att äta pizza.