Vid dagens segling blev första halvan med motor och sista halvan med gennaker en härlig tur, det är så skönt att slå av motorn och glida fram genom vattnet, som plaskar lite och susar, en tur på ca 45 nm, ca 9 timmar. Under seglingen hoppade en ca en meter stor klumpfisk upp framför båten och jag hoppade till lika mycket.

Vi lämnar nu Spanien och seglar över gränsen till Frankrike (hopp ?). Pyrenéerna är imponerande, med sina snötäckta toppar som syns långt bort i fjärran. Landskapet är nu generellt lägre ju längre norrut man kommer med några få undantag.

Vi blåser in i en hamn i etangområdet runt Gruissan och får varsin plats vid en fingerponton, där känner vi oss säkra nu när vinden ska öka med stormstyrka i byarna så det är viktigt att vi säkrar våra förtöjningar inför det. Det fina sköna vädret när vi seglade är över nu och det blåser mycket.
Inne i den gamla delen av staden är det dock ganska lugnt och skönt med fina små franska gator, grönt och skönt.

Vi gömmer oss här några dagar emedan vind och regn blåser över, vi kämpar med Lejon Bukten som är ökänt blåsig och får vänta tills det är tryggt att segla vidare. Vi roar under tiden med att strosa i den gamla staden från 1200-talet med en gammal slottsruin högst upp. På kvällen presenterar Rosita och Bernhard det “Franska köket” för oss, så gott och trevlig vi har det.

Hua vad det blåser….