Vi tänkte först att vi skulle stanna en dag till – väster om Hannover – där vi var för det skulle bli mycket regn, men det lugnade sig fram på förmiddagen så vi fortsatte vår resa. Det blev blandade småskurar med duggregn hela etappen men vi kom ju vidare… en resa med “lite” variation i naturen, det har dock hela tiden varit mycket småfågelsång utmed de oftast lummiga kanalkanterna. Ett eldorado för fågelskådare kan jag tänka.

Minden är för mig cigaretter från ungdomsåren. Om en hade ont i halsen gick ryktet om att det lindrade med Minden eftersom det var mentolsmak på dem. Tur att jag har gjort mig av med den lasten. Det skedde 2000 – milleniumskiftet – och jag tog tag i beroendet med största kraft och lyckades. Som belöning efter ett antal år köpte jag en sprillans ny barytonsax som beställdes speciellt för mig från Frankrike – en Selmer…det tog 9 månader precis som en bebis.

Vi ville tanka vatten och under vägen såg vi en klubbhamn som låg precis utmed kanalen, vi stannade till och körde in lugnt och försiktigt men mitt i inloppet smällde kölen i något hårt på botten – trots att vi hissat lite, vi fortsatte in lite försiktigt men djupmätaren visade onödigt lite djup så vi fick lov att vända. Inget vatten där- att hämta eller under kölen.

Vi stannade i bassängen mellan Mittellandkanal och floden Weser. Här är ett imponerande byggnadsverk med Mittellandkanal som går som akvedukt över och floden Weser som rinner 13,2 meter under kanalen. En kan slussa ner i Weser som går i nordsydlig riktning. Vi stannar dock i Mittellandkanalen för att komma vidare på vår färd.

Under kvällen så gick en man utanför båten och muttrade om att vi låg på förbjuden plats, polisbåten hade passerat oss vid två tillfällen så vi brydde oss inte. Senare kom mannen med tältstol och omfattande fiskeutrustning och satte sig precis utanför där vi låg och slängde ut sina spön. Han satt där och fiskade så jag tänkte att jag ville säga något trevligt, men han viftade och jag forstod att han tyckte att fisken stog under vår båt så han inte fick napp. Vi försökte också bjuda honom på kaffe men han avfärdade och var obeveklig. Fiskarna har nog olika revir och vi hade inkräktat.

Mittellandkanal korsar floden Weser

Lördag och vi unnar oss extra fina servetter