Vi var på Lidl i Minden igår och kompletterade, vi promenerade så vi ville inte köpa så mycket att bära på, vi sa att vi skulle ta cyklarna nästa dag och köpa mera. På söndagmorgonen tog vi åter igen en promenad mot Lidl för att också panta flaskor och burkar, lite för lata för att knäppa loss cyklarna från båten. Tyvärr var det stängt på söndagar och vi fick trava tillbaka med våra pantkassar.
Vi fortsatte sedan vår promenad för att bese Minden…men var var centrum? Anders var inne och tittade i slussen – i det gamla men i full drift slusshuset – för att bättre förstå hur det fungerade med slusskamrar och separata vattenmagasin som därmed sparar vatten vid slussning mellan Mittellandkanal och Weser.

Vi hittade aldrig något centrum och beslutade oss för att komma vidare på vår resa.

Avfärd mot en klubbhamn med tillgång till vatten och duschar. Vi stannade vid en liten hamn, precis utanför klubbhuset i Lübbecke YC. Hela vattenytan blev geggamojjagrumlig när vi lade till, trots att kölen var ordentligt hissad. Men det var en bra plats. En promenad för att orientera oss, ledde till en restaurang i en skogspark och där fanns det öl… därefter hem och laga/äta middag, duscha och sedan godnatt med regnet smattrande på båttaket.

På morgonen vaknade vi till solsken. Det tankades vatten och sedan var det dags att ta loss våra cyklar för att leta efter något centrum och mer färskvaror. Vi cyklade runt med våra pantkassar igen men fattade inte var det var. Vi kollade GoogleMaps och Earth och till slut lyckades vi förstå hur vi skulle cykla. Efter en promenad i den lilla staden så köpte vi våra varor och cyklade tillbaka för vidare avfärd.

Stannade för natten vid en gratiskaj som var ganska gungig men då sover en gott när det är bra förtöjt.

Lübbecke YC

Barre öl för Anders