Vi stannade i Ciutadella drygt en vecka och njöt av den fina staden, därefter seglade också vi tillbaka till Mallorca och ankrade i en vik – Cala Formentor.
När jag vaknade nästa dag så fyllde jag år. Vi seglade längre in i viken och ankrade utanför Port Pollenca, sedan körde vi in våra cyklar till land med jollen, vi lämnade jollen fastlåst vid en kaj och cyklade för att köpa födelsedagsmaten som Anders skulle tillaga till kvällen. Cyklarna kedjade vi sedan fast i en stolpe i PortsIB-hamnen eftersom vi räknade med att åka in på hamnplats nästa dag. När vi kom tillbaka till jollen var den upplyft ur vattnet och låg alltså på kajen och det låg en stor båt på platsen….tur att vi var två så vi kunde bära iväg den (med motorn på) till en slip och sjösätta igen, det hade inte gått om en varit ensam, vi körde tyst därifrån och slapp skällning. Anders tillagade min favvo till middag – entrećote med peppar/dragonsås och kokt potatis samt gott vin, life is good.
Det visade sig att PortsIB-hamnen var reserverad hela veckan på grund av en regatta, så vi fortsatte att ankra. Efter några dagar kom Pili Pili också till Port Pollenca, men de fick lägga sig på dyra privathamnen – Club Nautic eftersom de har en ofta kissnödig gammal hund, efter några dagar seglade de tillbaka till Tarragona för de ska hem och bygga hus.
En dag cyklade vi till Alcudia som ligger på andra sidan av den här stora bukten, en vacker gammal stad med smala gränder och en stor, fin och jättedyr hamn samt en playa. Här var det många tyskar och engelsmän. Efter att ha gått runt och tittat så blev vi sugna på lunch, ett tråg med räkor, en baugette och en burk aioli, tillsammans med bubbelvatten, passar bra att äta på en parkbänk.
Nu börjar det bli riktigt varmt och skönt men fortfarande lite kallt på kvällar och nätter. Efter en vecka och med några blåsiga dagar kom vi in på hamnplats. Ett svenskt par kom och hälsade på oss, det visade sig vara vänner till våra vänner Roger och Kerstin från Göteborg som blivit uppmanade att leta reda på oss och hälsa, de brukar semestra här. Dagen efter stannade ett danskt par till vid vår båt och pratade, de hade fått motorstopp på sin segelbåt och låg på ankare ute i viken, de letade utan framgång ett nytt bränslefilter när de såg en svensk båt och ville prata lite. Det visade sig att vi hade ett sådant filter och de åkte glada ut till sin båt igen. Vi väntade oss att de skulle ligga i hamnen när vi vaknade men vi fick ett telefonsamtal av dem med en undran om vi kunde hjälpa till att ta emot dem när de skulle segla in för att få hjälp – det räckte inte med att bara byta filter – visst – sa vi och gick för att ta emot. Det blåste mycket rakt mot den kaj de skulle landa vid och för att få stopp på dem var vi tvugna att vara supersnabba att knyta fast dem när de kastat tampar till oss, så inte båten kraschade in i den framför. Det gick bra men en liten repa i fören blev resultatet, de var mycket skärrade men lättade. Efter en halv timma av reparatör så kunde de lugnt och tryggt köra in på hamnplats och vi blev bjudna på vin och snacks på kvällen som tack.
En dag hyrde vi en scooter och körde den smala slingriga vägen upp till fyren Formentor, det var hissnande vyer omkring oss och jättevackert.

Födelsedag

Ankarvik

Alcudia

Alcudia

Playan i Alcudia

Alcudia

Lunch på parkbänk

Bedårande

Scooter till fyren

Slingrande väg

Fyren Formentor

Fikastund

Fyrvy

Vackert