Vi lämnar L’Estartit efter tolv dagar, vädret har varit instabilt med regn, motvind och höga vågor. Vi har dock legat i skydd mot det mesta ovädret, så vi har njutit av den lilla staden ordentligt med promenader, cykelturer och god mat.

En kväll hade vi sushiparty i Columbia. Vi tillverkade egen sushi från scratch. Kokade ris på riktigt, vi hade färsk lax och färska små langusters (räkor), avokado, mango, gurka som vi rullade i nori (ark av alger). Det var mycket trevligt och blev så gott.

En dag hyrde vi bil tillsammans och styrde mot nordväst och Pyrenéerna, ett otroligt vackert och böljande landskap, höga bergstoppar i fjärran som var snötäckta. På toppen av resan stannade vi vid en restaurang. Det kändes som att kliva ut i en by i Lasse Åbergs, Sällskapsresans alper. Familjär stämning och god spansk husmanskost serverades – mycket mat i denna trevliga miljö. Efter maten fortsatte vi och passerade Pyrenéernas populära skidanläggning La Molina som var stängd för säsongen, men fortfarande snö här och där. Vägen tillbaka slingrade sig upp och ner mellan berg och dalar i vackert landskap.

Hejdå L’Estartit. Inför dagens etapp var prognoserna lite motvind i början sedan vridande mot sydliga svaga vindar, det visste inte vinden och vågorna som stannade på norr. Det blev motorgång nästan hela vägen till Portbou, sista stoppet i Spanien.