Torsdag och Matilda, Thea och jag promenerar till Alfons Åbergs Kulturhus. Många barn klättrar, leker, bygger och upplever Alfons värld. Efter det hem och äta lunch sedan reser mina kära hem igen. Avsked är jobbiga…

Anders och jag lämnar Lilla Bommen och Blöteborg i regnväder för att segla till Hovås där Kerstin och Roger bor. Vi kunde ligga i deras hemmahamn över natten. Vi var nämligen alla bjudna till Barbro och Carl-Olof på middag. De har seglat runt mycket i världen och har mycket erfarenhet av Europas kanaler och Medelhavet. Vi har träffat dem förut och köpt deras sjökort och “pilots” eftersom de bara ska segla på hemmaplan numera. Efter en kväll med mycket god mat, trevligt och givande prat så cyklar hem.

Fredag morgon den 9 juni lämnar vi Sverige för avfärd mot Läsö i Danmark – 47 nm på ca 8 timmar och då har vi ändå tankat på Styrsö! Det var alltså bra vind om än lite gungit och bara några droppar regn… det är alltså på sjön en ska vara om en inte vill bli blöt. Nu slöar vi lite och upptäcker Läsö i morgon eftersom ön bjuder på åska och ösregn – vi hann förtöja och få upp sittbrunnskapellet innan det brakade loss.

Thea i Alfons snickarverkstad

Beskrivande bild på toadörren

Hejdå Sverige