Efter två övernattningar här i Givet så börjar folk att skruva på sig, det ryktas om att de inte kommer att öppna slussen förän på tisdag – det är idag torsdag.
Vi fixar med båten, tvättar kläder och jag har lagt undan en massa varma kläder som vi tror inte behövs på ett tag. I går gick vi runt och tittade på staden och det var fort gjort.
Anders blev också intervjuad/filmad igår av ett TV-team som gjorde ett program om Meuse som ska sändas i början på augusti i fransk TV. Han berättade varifrån vi kom, vad vi tyckte om resan och vart vi skulle…min man – en TV-profil…..
Idag är det fredag och vi fortsätter med fixet. Våra tyska vänner Wolfgang och Karin kommer intill oss med sin båt. De har legat vid den trasiga slussen och väntat och de har nu konstaterat att de vänder tillbaka mot Belgien och tar en annan väg än planerat.
Snacket börjar gå på bryggan och flera vänder tillbaka för annan väg. Vi får senare höra från några franska män att kanalen inte beräknas vara klar före nästa helg och så är det ju vattenbristen, så allt är osäkert…
Våra båtgrannar är danskar med två barn och hund, de visar oss ett förslag på väg vidare och det innebär att vi måste fara tillbaka till Namur i Belgien och där gå västerut och senare söderut för att sedan koppla in på de vägar vi tänkt. Vi läser på och tycker det är bra, vi följer det förslaget och planerar för avgång i morgon bitti.
Hela tiden vi har legat här, så har det kommit fiskare – barn och vuxna män – på eftermiddagarna och tålmodigt stått här med sina spön och all utrustning. Vi har inte sett att de tagit upp något. I går kväll bad en av fiskarna oss om en brödbit för att locka till sig fisk och det är klart att han fick en macka.
Idag på eftermiddagen fick han en gädda, det blev stor uppståndelse av hans kollegor och vi följde händelseförloppet noga – eftersom vi ligger precis bevis hans revir. Gäddan kom upp och mättes noga med måttband, sedan kom fransmannen och ville ge oss den, vi försökte neka men han framhärdade och Anders fick ta fram kniven och rensa. Det blev en utsökt middag. Anders han kan han och jag kan tillaga. Gott som tusan.

Anders rensar gädda

Fransk fiskare