Det var mycket att ordna i Sverige och vi tog god tid på oss att vara med våra kära efter så lång tid hemifrån pga coronan. Sverige är fantastiskt och visade sig från sin bästa sida, vi njöt i fulla drag och vad barnbarnen hade växt.

Vi återvände senare till båten och planen är att vi seglar hem kommande säsong, vi börjar känna oss färdiga med Medelhavet, men först vill vi under vintern njuta av Rom med omnejd. Våra vänner i Columbia har tittat till båten, startat strömtillförsel för underhållsladdning av batteribanken, kollat förtöjningar etc. De var också snälla och slängde den banan vi hade glömt framme i båten när vi åkte, den hade börjat omvandlas till något annat och var inte mer till någon glädje för oss.

Vi såg tidigare på Facebook att det fanns mycket kantareller att plocka i Sverige, svampkorgar överfulla, folk som sitter och rensar och andra som steker svampmacka….vi blir sugna. På marknaden i staden hittar vi små lastbilar som står och säljer nyskördade grönsaker, frukt etc. Vår glädje blir stor när vi hittar just “kantarellastbilen” – jippi, nu blev det nystekt kantarellmacka även i Unisax.

I november är det här i år en ovanligt regnig och blåsig månad, det blir mycket stillasittande i båten och några snabba promenader till mataffären mellan skurarna.

Sedan blev det första advent och vi plockade fram lite pynt för att börja bygga lite stämning. Vi hade köpt med oss en flaska med årets glögg från Sverige och efter ett besök tidigare på IKEA här i Italien köpte vi vanlig glögg och bjöd hit våra vänner på Columbia till en liten glöggfest med tilltugg.