Påsken i Valencia var inte någon bra helg, det stormade och regnade förfärligt i fyra dagar och sand från den enorma playan blåste upp bland restauranger och bland gator och torg. Det var så mycket sand överallt så staden fick använda schaktmaskiner för att få bort all sand. Påsken är normalt start på säsongen här, men det var inte mycket party här inte. Vi hade planerat att starta seglingssäsongen på annandag påsk, men på grund av vädret behövde vi vänta några dagar så att sjön fick lägga sig. Det finns så mycket mer som vi upplevt i Valencia, men vi slutar här och kommer ksnske att skriva mer om denna fantastiska plats senare.

Vi vill ändå förmedla något bra och här kommer en liten Påskhälsning

Det blev avgång på fredagen och vi lämnade VLC tillsammans med våra nya seglarvänner på Columbia, i frisk vind och solsken. Det blev en jättefin start och ca 30 nm senare hamnade vi i marinan Burriana, rusiga av den härliga dagen. Nästa dags mål blev Vinaros, samma distans ungefär. Columbia fick stopp i sin toalett och behövde rensa slangar, det tog sin tid och vi beslutade att stanna en extra natt, för att pusta ut efter denna bryska start. Det var i alla fall en fin seglingsdag och ett bra ställe att vara på.

Unisax seglar norrut

Pigga och glada seglar vi vidare mot Hospitalet de L’lnfant. Idag skulle vi passera det omtalade Ebro deltat som sägs vara mycket strömt och blåsigt, av det märkte vi inget. Bra natthamn. Under seglingen såg vi små varelser som flöt på vattnet, vi trodde det var Portugisiska örlogsmän som är en slags manetliknande mycket giftig art, det visade sig senare att det troligen var Bidevindsseglare som är mycket mindre än den tidigare. Vi ser också då och då Klumpfisk som ligger i vattenytan och vickar med sin topfena. De ligger i vattenytan och värmer sig i solen innan de simmar ner i djupet. De äter maneter och annat som kommer i dess väg eftersom de simmar mycket långsamt fram med en öppen mun, tyvärr får de även i sig en hel del plast som flyter i vattnet. De går inte att äta, de har inga fiender och verkar inte tillföra någonting. De vi ser är ca 50 cm i diameter, det finns raser som är mycket större.

Nästa stopp är Roda dem Barra, mycket prisvärd och bra hamn och därefter Barcelona, där vi ska stanna några dagar pga väder och att det är en fantastisk plats med mycket att se i.

Katedralen i Barcelona
Resan fram till Valencia 2019
Våra stopp på Balearerna