Sjösättning

Det stora lyftet

Att lyfta båten med en kran högt över land och ner i ån är en spännande aktivitet där det kan gå fel. Det gör det som tur är mycket sällan. Allt gick bra även denna gång.

En fantastiskt fin försommarkväll för påmastning

Påmastningen gick bra, det finns alltid folk på plats och man är ju liksom i samma båt och hjälps därför åt.

Alltid glömmer man nåt eller trär någon tamp på fel sida om masten

Detta år fick jag åka upp i masten 3 gånger! Först tyckte vi att vi hade trätt en tamp till segelpåsen på fel sida om masten – upp och ändra. Sedan märkte vi att det var rätt från början – gör om gör rätt. Sedan tappade vi taget om en tamp och den for ur – upp i topp och trä tillbaka.

Nu är vi klara för avfärd till sommarplatsen för båten Solen var med oss även denna dag och ”wipps” efter ca 6 timmar var i klara med riggandet. Hem och hämta mat och dryck för att sedan trassla oss ner genom ån för att via Slätbaken ta oss till sommarvistet för båten. En segelbåt är ju ”stor” både uppåt och nedåt. Vi lyckades i början på färden köra masten illa i en trädtopp som hängde ut tråkigt långt över vattnet. Vindpilen kraschade och vi tyckte även att VHF antennen hade slitits ur. Tankarna flaxade runt – ska vi behöva fälla masten för att få tag på kabeln som förmodligen hade åkt in i masten, shit! Men det var inte så illa och det skålade vi för ordentligt när vi kom fram. Vindex får vi byta vid tillfälle, vi har andra instrument så vi kan mäta vindriktning, annars får vi slicka på tummen och hålla upp i blåsten.
Årets efterlängtade ögonblick är nu - sol, vind och vatten

Solen skiner men det är kallt, tittar man på denna bild skulle man kunna tro att det är skidsemester. Men då behöver man ju inte flytväst. Härlig stund med vindar så vi kan testa att allt sitter som det ska.

Det kanske inte blir så snyggt när man fotar sig själv, men nu är vi på väg mot sommaren!Man vill ju föreviga stunder man gillar, det kanske inte alltid blir så bra, men sommarsäsongen är här, yippie…

Kommentarer inaktiverade.