Oostende – (Vlissingen/Middelburg) Veere – 39 nm ca – 10.5 tim

9 juli 223Avgång mot Holland 7.00 efter tillåtelse via VHF, broarna hissas och vi är på väg. Under natten har det regnat massor så det är mycket fukt överallt. Frukost under gång och det smakar alltid bra. Regnet fortsätter (det börjar kännas som en svensk sommar) med radar och plotter går det bra att vara inne i båten, det känns så lyxigt, det är vi inte vana vid. Vi bjuds på blandade småskurar mest hela dagen.Någon distans innan Vlissingen i Holland brallade det på lite akterifrån och vågorna tilltog. Bernt stod inne och fixade lunchmackorna med stort besvär helt plötsligt.
Väl inne i Vlissingen fick vi erfara vad som väntar oss nu de närmaste veckorna – väntan på sluss och /eller broöppning. Vi fixar det på bra sätt hittills vilket inte alla gör. I en sluss börjar en skeppare att packa ihop seglen och hade inte koll på att båten slussades neråt (jag tror att han hade tänkt att vi skulle uppåt). 9 juli 2609 juli 232Båten började hänga i tamparna , jag busvisslade och pekade, han rusade och släppte förtampen, båten åkte ner och han fortsätter sedan  med seglen!!! Folk började tjoa och peka för båten började åter att hänga mot väggen. Han fick hämta en kviv och kapa aktertampen för det hade gått för långt för att bara lossa. Hoppas detta aldrig händer oss.
I samma sluss pratade vi med ett par i en Beligsk båt och de tipsade oss om att fortsätta ca 20 min längre än Middlebourg som var vårt mål och det gjorde vi.IMAG0296Veere en supermysig by med mycket stockrosor utmed gatorna, fina trädgårdar och bra matställen. Barn som fiskade småkrabbor vi bryggorna och modiga ungdommar som badar och hoppar från muren, idylliskt. vi blev rekommenderade en bistro att äta på, lammfärsbiffar med tomatsalsa och pomme, gottigott.  Det blev beslutat att ha en liggedag här för det behövdes tvättas och inhandlas kartor över kanalsystemet i Holland.

Måndag morgon begav vi oss med buss till Middlebourg för detta och fick erfara att man har sovmorgon på måndagar. 11-12 vaknade staden och vi kunde utföra våra ärenden. Sedan fick vi en solig fin eftermiddag i Veere med vila, promenader och bra torkväder. Vi fick lite litteratur och en karta av våra vänner med muntliga tips och råd inför vår fortsatta resa, mycket vänligt av dem som hade 15 års erfarenhet av kanaler i Holland.

Kommentarer inaktiverade.