Eastbourne – Dover – 45 nm ca 7,5 tim

IMG_3647IMG_3655IMG_3688Fantastisk dag med SOL, första gången denna sommar som jag (Ewa) använder solkräm. Mycket motor blir det idag, inga problem med att sysselsätta sig. Men man kan gå över båten med Autosol så det blänker, man kan studera Reeds – en tjock – och då menar jag tjock – bok med all upptänklig info om hamnar/strömmar/tidvatten/gästhamnar mm. allt mellan Danmark och Gibraltar. (Den ska man inte läsa när man ligger i sängen, då kan man bli plattnäst)
Man kan bekanta sig med radarn och andra iklädde sig Occas (solhatt) samt tejpade och smörjde näsan. Det är trevligt med tid för prat och att bara vara. Infarten till den stora hamnen i Dover är vältrafikerad, viktigt att hålla ögonen öppna och efter kontakt via VHF med Marinan fick vi plats tilldelad. Det var riktigt strömt i inloppet och det blev nära på full gas för att komma in. Väl inne på lugn plats kunde vi förtöja i lugn och ro.
Fylla vatten, undersöka staden lite snabbt och sedan mat på pub/restaurang – Fish and Chips – ett måste innan vi lämnar England. Dusch och go´natt ganska tidigt för vi ämnar starta före 6 i morgon bitti för att komma ur bassängen innan de stänger slussen för lågvatten och vi vill ju åka ut när vattnet går ut.

Kommentarer inaktiverade.