Äntligen på väg

på vägVi är på väg med packning och vi känner oss som ”Backpackers”. Sista resan av 3 med packning infor semestern, pust vad grejor man behöver. Det finns ju inget i en nyköpt båt, verktyg, kuddar, täcken, flytvästar, stövlar och jag allt man behöver inför hemresan. Buss fran Sörpings resecentrum, flygbuss från Norrköping till Skavsta i Nyköping.
Anländer till England och äventyret känns i hela kroppen när man kliver av flyget, eller rusar får man säga, vi har lärt oss var och hur man tar sig till rätt tåg i rätt tid som tar oss till Chichester. Vi klarade oss bra, tåget fick vänta några sekunder när vi släpade ombord vår packning.
dop
Nu är vi på plats och kan slutfixa det som behövs innan färden. Nu har vi tvättat båten utvändigt, invändigt och smörjt samt kollat upp ankarspelet. Har även tagit en övningstur i hamnen och tankat. Det blåser mycket och byigt men det är nog bara att vänja sig. Vi har också döpt om båten – till Unisax som ju är vår båt. Uni – står för att vi strävar mot enighet när vi båda jobbar på/med båten, sax – står för att vi båda är saxofonister och att det är tack vare det vi har träffats nu i vårt ”andra liv”.
Idag är det tisdag och vi ska ge oss av härifrån. Det är lite regnskurar och lite grått på himlen – inte så mycket vind, man vi är sugna på att komma iväg nu. I går tog vi emot Bernt och har installerat honom i båten. Äventyret kan börja. Målet för dagen är Brighton Marina ca 40 NM.

Kommentarer inaktiverade.